В подкрепа на пострадалите от конфликта в Украйна, тази сутрин започна товаренето на част от набраните до момента дарения по кампанията на Българския Червен кръст (БЧК). Първите два камиона с дарения ще тръгнат днес. Това съобщиха от БЧК, цитирани от БТА.

От организацията посочиха, че е открит кратък номер 1466, в подкрепа на пострадалите в конфликта. Номерът е активиран за всички мобилни оператори. На него всеки, който желае да подкрепи кампанията, може да изпрати съобщение и да дари 1 лв. за пострадалите.

На интернет страницата на БЧК е публикуван номерът на откритата банкова сметка, в която също може да се направи дарение.

снимка: БГНЕС

Продължава кампанията за набиране на материални дарения, като всички, които желаят да се включат, могат да го направят в областните структури на БЧК, както и в централата на организацията – на бул. „Джеймс Баучер“ 76 в София.

БЧК изразява своята дълбока благодарност към стотиците индивидуални и корпоративни дарители, които се отзоваха в подкрепа на пострадалите от конфликта в Украйна.


Share Follow

Leave A Reply