Ако се получи конфликт между Русия и НАТО, последствията са „ясни за всички“. Това заяви Владимир Путин по време на разговор с жени-пилоти и стюардеси от „Аерофлот“. Той подчерта, че всяка държава, която наложи зона за забранени полети над Украйна, ще се счита, че се е присъединила към войната. Разговорът беше излъчван пряко от държавната телевизия, съобщава dariknews.bg.

Западните санкции са равностойни на обявяването на война, заяви руският президент Владимир Путин. Той настоя още веднъж, че инвазията в Украйна е била необходима, за да защити рускоговорящите в съседната страна. А говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обвини Запада в „икономически бандитизъм” срещу Русия и каза, че Москва ще отговори, съобщава НОВА тв.

Путин говори пред стюардеси в Москва и срещата беше предавана по националната телевизия. Руският президент каза, че Москва иска Украйна да бъде „деминатилизирана”, „денацифизирана” и да има неутрален статут.

Всичко върви по план в Украйна“, каза още Путин, цитиран от „Ройтерс”. „Руската армия ще постигне всичките си цели, не се съмнявам в това“, каза Путин. По думите му в Украйна са пратени само професионални войници.

„Всяка страна, която се опита да наложи забранена за полети зона над Украйна, ще се счита от Москва като участничка в конфликта“, заяви още Путин, цитиран от БГНЕС. „Сега чуваме, че е необходимо да се създаде зона, забранена за полети над територията на Украйна. Това е невъзможно да се направи на територията на самата Украйна, възможно е само на територията на някои съседни държави. Но всяко движение в това направление ще се разглежда от нас като участие във въоръжения конфликт на тази държава, от чиято територия, където ще бъдат създадени заплахи за нашите военни. Веднага ще ги считаме за участници във военни конфликти и няма значение на какви организации са членове“, каза той.

Путин каза, че засега няма необходимост от обявяването на военно положение или извънредна ситуация в Русия.

Според Кремъл светът е „прекалено голям”, за да могат САЩ и Европа да изолират голяма страна като Русия.


Share Follow

Leave A Reply