Британският премиер Борис Джонсън ще води разговори в Лондон с канадския министър-председател Джъстин Трюдо и нидерландския му колега Марк Рюте, за договаряне на нови санкции срещу Русия, съобщи БНР.

В същото време в парламента започва обсъждане на законодателство, което ще позволи налагането на още по-строги санкции.

снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън представи през уикенда план от 6 точки как агресията на Владимир Путин в Украйна да бъде провалена. Сред тях е приемането на така наречения Закон за икономическите престъпления, който ще бъде обсъден и гласуван днес по-късно. Законът предвижда нов регистър, в който чуждестранните собственици на имоти във Великобритания трябва да декларират и докажат тяхната самоличност.

Ще бъде спряно и използването от олигарсите на агенти за учредяване на компании и за закупуване на недвижимо имущество за тях.

Очаква се британският премиер да настоява за допълнителни мерки, като изключването на Русия от разплащателната банкова система SWIFT и да подкрепят предложенията му за справяне с руската агресия, съобщи БНР.

Основната тема на разговорите днес в Лондон на Борис Джонсън с Джъстин Трюдо и Марк Рюте са санкциите. Тримата лидери ще дадат съвместна пресконференция днес.

Великобритания ще предостави 100 милиона долара на Украйна чрез Световната банка, за да запази основните държавни функции и да облекчи финансовия натиск, причинен от руската инвазия, предаде Ройтерс, цитирайки канцеларията на британския премиер Борис Джонсън, съобщи dariknews.bg.


Share Follow

Leave A Reply