На сайта на Единният информационен портал са публикувани десетки обяви за работа за хората, засегнати от войната в Украйна, който беше изграден от българското правителство. Работодателите директно подават своите оферти за вакантни позиции в платформата на адрес ukraine.gov.bg. Те са публикувани в секцията “Установяване“ в рубриката “Как да си намеря работа“.

Сайтът автоматично превежда на украински, руски и български, предложенията за работа, които се изпращат от потенциалните работодатели на английски език. На сайта, публикуваните оферти са за различни части на страната и за най-разнообразни сфери на дейност с различни възнаграждения – от медицински сестри, сервитьори, готвачи и детегледачки до преподаватели по чужди езици, преводачи и машинни инженери.

Между 4500 и 6000 хиляди лева е заплатата за ай ти специалисти в София. 850 лева е посоченото възнаграждение за оператори на дървопреработващи машини и общи работници в Доспат.

Оферта за настройчици на металообработващи машини с цифрово управление в Нова Загора включва три месеца курс по български език за сметка на работодателя без откъсване от работа, съобщава БНР.


Share Follow

Leave A Reply