Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова проведоха видеоразговор с Петро Порошенко, украински политик и пети президент на Украйна. Тримата коментираха войната в украинската държава и подкрепата, която България може да окаже на страната. В началото на разговора Порошенко благодари на българския народ за солидарността. „В парламента ще подкрепим справедливата война, която Украйна води. Не може да бъдат прогонвани хиляди жени и деца и да се рушат сгради и болници. Имате пълната ни подкрепа“. С тези думи Борисов се обърна към украинския политик.

снимка: БГНЕС

„Много благодаря, Бойко, за твоето обаждане, защото един приятел, който се обажда, когато имаме нужда, е истински приятел. Говорих с Виталий Кличко и той трябваше да се включи, но в момента участва в конферентен разговор на главната квартира за войната в Украйна,. Той също ви изпраща своите най-сърдечни поздрави. Аз съм в Украйна и ще остана в моята държава като бивш президент и като командир. Руснаците са буквално на 10 км от моя офис. Но ние успяхме да спрем руските военни и те дни наред не могат да се преместят дори на сантиметър“, коментира Порошенко. По думите му руснаците взимат за заложници кметове, цивилни граждани и журналисти.

снимка: БГНЕС

„Имаме много колебливо правителство, което не знае какво иска, за съжаление. Има спор между премиер и президент. Помниш, когато сме говорили на тема Русия, аз съм казвал, че руски и украински военни са се били за нас в Руско-турската освободителна война. Ние имаме по-особено отношение към Русия, само че сега е война, има агресия, има загинали цивилни. За това, ако въпросът за подкрепа на Украйна влезе в парламента, ще ви подкрепим на 100%“, посочи Борисов. „Приемете нашата подкрепа. Предайте на колегата Кличко, че за всичко, от което има нужда за хората в Киев, може да се обърне към нас. Ще направим всичко възможно да помогнем”, заяви Фандъкова.


Share Follow

Leave A Reply