За пореден път прокуратурата замита някакъв случай. Ако всички материали бяха стоварени по американската правораздавателна система на 12 български граждани, които да преценят кой е виновен – със сигурност нямаше да се каже, че няма доказателства. Това заяви депутатът от ИТН Тошко Йорданов, пред Нова тв.

Според Йорданов много отдавна е трябвало да се задейства прокуратурата по този въпрос. Той сравни случая със „Седемте джуджета”, при който имаше обвинения за натиск от прокуратурата срещу бизнесмен за отнемане на бизнес от конкуренти. „Такива неща се случват и то с участието на българската прокуратура”, каза още Йорданов.

„В една цяла правораздавателна система, в която има право да решава дали да се задейства или не – в единия случай може да има натиск върху съответен гражданин, а в друг – прикриване на престъпление“, коментира още Йорданов.

По думите на Йорданов обществото няма доверие в институцията.

 

“ В момента имаме прокуратура, която е като военна организация, с един човек най-отгоре”, заяви Йорданов и допълни, че “Самата прокуратура така е структурирана, че главният прокурор може да спре всичко”.

“Затова са крайно наложителни промените в тази част. Трябва да има възможност доказателствата да бъдат представени пред съд и той да реши дали да бъде повдигнато обвинение или няма достатъчно доказателства. Трябва ни независим орган, какъвто ние нямаме“, допълни Йорданов.

 

 


Share Follow

Leave A Reply