В Пловдив доброволци ремонтират два апартамента на бул. Източен, които ще се превърнат в детска градина за новопристигналите украински деца, съобщи Нова тв. Апартаментите са неизползваеми от пет години. Преди това в тях е имало филиал на детска градина. Сега стаите се нуждаят от цялостно освежаване.

Около 25 деца ще могат да се обучават в новите детски градини, а възпитатели ще им бъдат жени от Украйна. В Пловдив има над 150 украински деца.

„Трябва да сменим дограма, няколко неща вътре, но основно искам да покажа, за компютърния клас като цяло трябват мебели. Искаме да сложим няколко маси със столове за деца и няколко компютъра. Тук още една по-голяма стая ще ползваме за спане, за леглата. Тук ще сложим едно шкафче с играчки за деца, с моливи, хартийки, обучаващи различни интерактивни игри”, разяснява Наталия Еллис, което е един от ръководителите на бежански център в Пловдив.

Двете детски градини за украинските деца ще се издържат изцяло с пари от дарения. Те ще отворят врати в началото на април.


Share Follow

Leave A Reply