Правителството демонстрира безпомощност по отношение на кризите, каза Мая Манолова пред БНТ. Според лидерът на „Изправи се.бг!“ управляващите са се провалили в социалната политика. Коментарът на Манолова е по повод стоте дни на кабинета, които изтичат в понеделник.

„За съжаление, правителството демонстрира безпомощност по отношение на кризите, които буквално заливат българските граждани. Отсъствие от реалните проблеми на хората – правителството се размина с дневния ред на българското общество“, обясни Манолова.

снимка: БГНЕС

„Правителството демонстрира безпомощност по отношение на кризите. 100 дни след старта на това управление те абсолютно неоснователно забавиха темпото за осъществяване на съдебната реформа. Изглежда това е препъникамъкът на коалицията“, категорична е Мая Манолова.

снимка: БГНЕС

Манолова намекна, че може да участва в новия политически проект на бившия служебен премиер и министър на отбраната Стефан Янев.

„С екипа на Стефан Янев сме в добра комуникация. Но социалната алтернатива ще има други лица. Естествено ние ще си сътрудничим и ще работим заедно, защото гледаме в една посока“.

Провал Мая Манолова вижда и при ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.
„Резултатите от тези арести на практика започват реанимация на ГЕРБ. Те дадоха възможност на ГЕРБ да мине в контранастъпление. Не знам какво са очаквали от МВР и правителството“, заяви още тя.


Тя допълни, че ако през следващите дни искането за задържане не бъде подплатено със сериозни доказателства, това ще постави под съмнение действие на МВР и правителството и тяхната способност ефективно да се борят срещу корупцията.
„Те загубиха тежко и информационната война. Ако имаха нови и безспорни доказателства, трябваше да намерят начин да информират обществеността“, каза още Манолова.


Share Follow

Leave A Reply