И повторно внесените вчера проекти за повдигане на обвинения на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова за това, че са изнудвали обвиняемия за 19 престъпления Васил Божков, нямат процесуална стойност.

снимка: БГНЕС

Това казва във видиоизявление, разпространено от пресцентъра на държавното обвинение, говорителят на Софийската градска прокуратурата Десислава Петрова.

Под проектите няма име и подпис на разследващ полицай. Не са предоставени и доказателства, че Божков е бил изнудван, уточни тя.

Петрова напомни, че само следователи могат да разследват представители на изпълнителната власт и това е така, за да се осигури обективност на делото:

„Прокурорите в Софийска градска прокуратура са длъжни и ще направят всичко, което е необходимо по закон за провеждане на обективно, всестранно и пълно разследване по случая като ще положат всички нужни усилия за валидно провеждане на онези процесуални действия, които са били опорочени, тъй като са извършени от некомпетентен орган – разследващ полицай от главна дирекция „Национална полиция“.


Share Follow

Leave A Reply