„Във вторник тук беше посланика на Украйна и ние им дадохме пълна подкрепа. Казахме, че ако правителството внесе такова искане в парламента, ние ще го подкрепим. Имах нахалството на следващия ден да потвърдя това пред Порошенко и Кличко. И в четвъртък ме арестуваха. За да не може ако влезе такова решение в парламента, ГЕРБ да е обиден, възпален и да не го подкрепи“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг седмица след като беше арестуван.

снимка: БГНЕС

Той направи уточнението, че все още ГЕРБ-СДС има намерение да подкрепи евентуално решение за Украйна. „Може да сме обидени и огорчени, но евроатлантическата ни линия е ясна, за разлика от Христовци и Атанасовци, които крепят тази коалиция, която разбива държавата“, каза той.

„Премиерът Кирил Петков стана свидетел на човек, обвинен по закона Магнитски“, допълни бившият премиер. „Те се сриват. Откраднаха газа, сега се чудят как да откраднат зърното. Заплашват младежкия ГЕРБ с пет години затвор. Те ли предизвикаха опашките за олио в Белгия, в Гърция, опашките за горива в Белград и Скопие? Това ли ви е демокрацията и промяната“, каза още Бойко Борисов.


Share Follow

Leave A Reply