Лидерите на НАТО удължиха мандата на ръководителя на алианса Йенс Столтенберг с още една година, съобщи АФП. „За мен е чест решението на държавните и правителствените ръководители на НАТО да удължат мандата ми като генерален секретар до 30 септември 2023 г. Тъй като сме изправени пред най-голямата криза в сигурността от едно поколение насам, ние сме единни, за да запазим Алианса си силен и хората ни в безопасност“, написа Столтенберг в Twitter.

снимка: БГНЕС

В сряда NRK съобщи, че норвежкото министерство на финансите се подготвя за възможността Столтенберг да не поеме до края на годината поста на управител на Централната банка на страната, както беше планирано по-рано.Според Норвежката телеграфна служба представители на няколко държави от блока са се опитали да убедят Столтенберг да остане на поста генерален секретар, включително и след като е станала известна новината за назначаването му за управител на Централната банка.

Новото назначение на Столтенберг беше обявено в началото на февруари. Тогава източници заявиха, че той ще поеме поста „около 1 декември”, след като изтече мандатът му като генерален секретар на Алианса на 1 октомври.


Share Follow

Leave A Reply