Подозирам сговор или опит на Кирил Петков да подаде ръка на Иван Гешев, защото с това си действие едновременно и веднага премиерът отне възможността на своите коалиционни партньори от днес да говорят за върховенство на правото. Те нямат право, нямат никакъв аргумент“.

Това заяви пред БТВ бившият финансов министър Владислав Горанов, който беше сред арестуваните маналата седмица представители на ГЕРБ, заедно с лидерът на партията Бойко Борисов и пиарът Севдалина Арнаудова.

„Арестите превърнаха непремереното, но незаконно влизане в президентството в детска игра“, обясни Владислав Горанов.

Бившият министър на финансите каза още, че той лично е бил арестуван с прессъобщение по телевизията. В това време той се е намирал в дома си, където е гледал телевизия със служители на МВР. През това време за извършвани претърсвания и изземвания в дома му.

„Самото обстоятелство, че някой е арестуван с прессъобщение говори за пороците в системата. Без особен драматизъм мога да попитам дали 30 години преход са били достатъчни за политическа система, който не позволява изнасилване на институциите,“ каза Горанов.

снимка: БГНЕС

„Доживяхме някой да рекетира Васил Божков“. Така Горанов коментира брифинга на хазартния бос с повдигнати 19 обвинения, даден чрез видеовръзка от Дубай.


Share Follow

Leave A Reply