Обърквания по отношение на разследването, до това може да доведе арестът на Бойко Борисов. Сам по себе си той не води до нищо кой знае какво. Това заяви пред БТВ депутатът от БСП Крум Зарков.
Според него фактите изнесени от Васил Божков са останали встрани от вниманието на прокуратурата съмнително дълго време.

снимка: БСП

Зарков смята, че е необходима съдебна реформа и тя няма да може да бъде спестена с арести, пък било то и на бившия премиер. Замерването с листа между МВРи прокуратурата, на което сме свидетели, води до объркване.


Това правителство черпи своята легитимация от протеста от преди година и половина. Едната оставка се реализира през изборите. Иван Гешев обаче отказва да даде оставка и конфликтът става неизбежен и придобива притеснителни пропорции, добави Зарков.


По повод законовите промени, с които спецправосъдието бе закрито на първо четене, Зарков каза: Бяха взети мерки така че нито едно производство да не бъде прекратено. Между първо и второ четене има да се направи още, така че магистратите да бъдат спокойни, че ще могат да довършат делата си и за кариерното си развитие. Надявам се второто четене на законопроекта да бъде преди Великден, каза Зарков.


Share Follow

Leave A Reply