25 досъдебни дела и преписки във връзка с 25 организирани престъпни групи не е придвижила до днес спецпрокуратурата. Главният секретар на МВР е сигнализирал Инспектората на ВСС за това. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, който присъства на представянето на годишния отчет за дейността на Главна дирекция „Национална полиция“.

„До момента ние нямаме отговор какво е направено и дали е направено. Но ние чрез нашата независима прокуратура сме осигурили „спокойствието“ на тези организирани престъпни групи да действат в нашата страна. Това, че всеки един прокурор може да образува досъдебно производство срещу главния прокурор, е една илюзия“, заяви още той.

Рашков посочи, че основната акцент в момента е върху законовите промени в два аспекта – образуването на досъдебни производства и действия по разследването, относно които е прекалено формализирана процедурата между разследващите органи и съда.

„Искаме да направим сериозни структурни промени в МВР – на централно и на местно ниво. Има изготвен математически модел, който ще приложим. Промените ще се правят с помощта на всички колеги от цялата страна и след обсъждане във вътрешната комисия в НС“, обясни министърът.


Share Follow

Leave A Reply