На 36–годишен мъж е повдигнато обвинение за трафик на хора от прокуратурата в Плевен. Той е задържан за 72 часа. Днес ще бъде поискана най-тежката мярка “задържане под стража“. Други двама ще бъдат издирвани с европейска заповед, съобщи БНР.

На територията на град Плевен и град София е започнала специализирана полицейска операция на 30 март 2022 година около 08.00 часа. В нея са учствали служители от „Борба с организираната престъпност“.

Проведени са процесуално – следствени действия за извършване на престъпления, свързани с набиране, склоняване към проституция, транспортиране и последваща сексуална експлоатация на жени в и от България за Гърция. Престъпленията са извършвани посредством заблуждение, принуда и противозаконно лишаване от свобода.

Претърсен е апартамент в жк „Сторгозия“. Намерени и иззети са мобилни телефони, дебитни карти и документи, които имат отношение към престъпната дейност. В хода на операцията е задържан 36-годишен. С постановление на прокурор при Районна прокуратура – Плевен му е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок от 72 часа.

Разследването продължава.


Share Follow

Leave A Reply