„В Спецпрокуратурата е образувано досъдебно производство за шпионаж. Разследва се дейността на двама служители на ДАНС и на един служител на министерство, което е различно от МВР. След анализ на доказателствата ще бъде направена преценка дали има обосновано предположение, че някое лице е извършило престъпление и дали да бъде повдигнато обвинение”. Това заяви Христо Кръстев – говорител на Спецпрокуратурата, на брифинг.

снимка: БГНЕС

Шпионажът е бил в полза на Русия, уточни ръководителят на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова. Информацията е била предавана не при лична среща, а чрез специални способи – дистанционно.

„Към момента няма задържани за 24 часа, тъй като не са били налице законовите предпоставки за това. Разследваните са на средно ръководно положение в ДАНС. Не са от висшето ръководство”, каза още Кръстев. „Няма предявени постановления за превличане в качество на обвиняем. Ако има лице, привлечено в такова качество, то то трябва да го разбере от нас. Към настоящия момент не можем да предоставим информация има ли обвинени и колко са те”, добави той.


Share Follow

Leave A Reply