Поредното военно престъпление на Русия. Така коментира президентът на Украйна руската атака по жп гарата в Краматорск, при която загинаха най-малко 50 цивилни граждани, чакащи за евакуация. Зеленски направи традиционното си среднощно обръщение, съобщи Нова тв.

38 души са починали при атаката, други 12 са починали в болници, а десетки са ранените, някои от които са в тежко състояние. Сред починалите са и пет деца, предаде ВВС.

Зеленски отново се закани, че Русия ще бъде съдена за военни престъпления. „Подобно на клането в Буча, както и много други руски военни престъпления, ракетният удар по Краматорск трябва да бъде едно от обвиненията на трибунала, което неизбежно ще се случи. Търсенето на отговорност е неизбежно”, добави държавният глава.

снимка: БГНЕС

Той благодари на делегацията и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен „за нейното лично участие и съдействие при създаването на съвместен екип за разследване, който да установи пълната истина за действията на руските окупатори и да изправи всички виновни пред съда”.


Share Follow

Leave A Reply