Българската гимнастичка Боряна Калейн спечели два златни медала във финалите на отделните уреди на световната купа по художествена гимнастика, която се провежда в „Арена Армеец“, съобщи БНР. Тя показа великолепни и трудни съчетания, с които спечели първите места във финали с обръч и с топка.

Калейн изпревари съперничката си, италианката София Рафаели във финала с обръч и получи за изпълнението си оценка 32.100 точки. Гимнастичката, която се подготвя при дъщерята и при внучката на легендарната Жулиета Шишманова – Кристина Гюрова и Жулиета Канталупи, беше оценена с 30.300 точки. Бронзът стана притежание на състезателката от Франция – Милет Мие с оценка от 29.000 точки.

Втората ни представителка в този финал Стилияна Николова, за съжаление допусна изключително груби грешки, включително излизане на извън килима на уред, и остана на последното 8-мо място с оценка от 25.050 точки.

Във финала с топка Боряна Калейн отново доказа класата си и след прекрасното си изпълнение грабна второ златно отличие с оценка от 32.650 точки. И тук българката изпревари София Рафаели (Италия), която беше оценена с 32.500. Трета с 29.500 точки остана нейната сънародничка Милена Балдасари, която също се пордготвя при Кристина Гюрова и Жулиета Канталупи.


Share Follow

Leave A Reply