Министърът на културата Атанас Атанасов направи първи коментар след видеото от кабинета, предизвикало множество реакции.

снимка: БГНЕС

„Първото видео, което споделих от директния си комуникационен канал, достигна до всички българи. След 4 месеца липса на обществено внимание, темата „Култура” отново е на дневен ред. Съжалявам, ако този стил на комуникация е предизвикал негативни емоции. Не съм искал да обидя никого. Но ако това е цената, която трябва да платя, за да може темата култура да бъде на дневен ред в нашето общество – готов съм”, обяснява той.

 

Той уточнява, че Министерството на културата е произвело голяма новина в петък – 30,4 млн. лева за Национален фонд „Култура” отворени за кандидатстване. По думите му обаче тази тема е привлякла само 12 споделяния във Facebook.

Той направи обзор на изминалите 100 дни управление. Отчита 100 млн. лева повече в бюджета за култура, 44 млн. за Националния филмов център и българското кино. 30 млн. за Национален фонд „Култура”.12 млн. за българските музеи, „въпреки лъжите на опозицията”.

„Нови конкурси за директори на културните институти. Налагане на ясни критерии, за да може парите да отиват до творците, а не просто да потъват някъде. Възстановяване работата по Норвежката програма, с което се осигуриха допълнителни 10 млн. извън бюджета за българските музеи, галерии, библиотеки и Народния театър”, уточнява Атанасов.

Той обещава всяка седмица да споделя по едно видео.


Share Follow

Leave A Reply