Няма да подкрепим правителство с премиер Кирил Петков, след арестите, които организираха. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Добрич. Борисов уточни, че тове е решение на Изпълнителната комисия на партията, а не лично негово.

„Нека стои още Киро. Те трябва да се сринат докрай“., заяви лидерът на ГЕРБ.

Според бившият премиер сегашните управляващи вредят на правосъдната система като казват, че правят съдебна реформа.

„Съсипват спецправосъдието без да кажат какво се случва с делата, как ще работи системата. Ние също правихме големи глупости. Затова сега сме добра партия, защото събираме хора с много опит в една зала“, каза още Борисов.

Експремиерът и  бивши министри от кабинета му, сред които Деница Сачева, са в Добрич, за да се срещнат със симпатизанти.

“Има значение за партията да си направи ревизия, да си дадем сметка къде сме грешили. Ние също правихме големи глупости, но затова сега сме добра партия, защото хора с опит са в една зала” , каза още Борисов и допълни, че “няма нищо лошо в това, че има и млади политици. Но няма по-лошо от тъп и упорит човек”.

“В момента е рекет. И не го казвам аз, а хора от трибуната, от коалицията. Политически рекет”, каза още Борисов. “В същото време рекетът се извършва от мафията. А коя е мафията, щом се обвинява в рекет правителството”, обърна съм към управляващата коалиция Борисов.

Критики към управляващите Борисов отправи и по отношение на външната политика на правителството на Кирил Петков.

снимка: БГНЕС

“Това, което министър Генчовска каза, във всяка друга ситуация, навсякъде по света, предизвиква падане на правителството – двойна външна политика. Скандализирани сме от изявлението й вчера”, коментира той и допълни, че грешката на ГЕРБ е, че са подценили президента Румен Радев. “Слушайте внимателно президента Радев. Той е много умен и праволинеен. Затова ние си изядохме шамарите и аз имам вина”, добави бившият премиер.

снимка: БГНЕС

“Ако г-н Каримански няма необходимите качества и не е почтен, както казват Кирил Петков и Асен Василев, той не трябва да е шеф и на бюджетната комисия”, смята лидерът на ГЕРБ.

По думите му България вече не покрива и критериите в еврозоната. “Как ще приемат актуализация на бюджета”,попита Борисов. “Финансовите пазари показаха, че нямат никакво доверие в България”, допълни той.

Според Борисов кризите, през които преминава България, не се дължат на войната в Украйна.

“Вярно, близо е, но да не би Сирия да е по-далеч”, коментира Борисов и попита „какво общо има войната в Украйна с цените на тока в България“.

Всички цени на горивата са вдигнати от миналия юли – много преди войната, припомни Борисов. “Руският петрол в момента е на изключително ниска цена. Пазарите се успокоиха” каза той и обясни, че “ най- адекватната реакция би била намаляване на ДДС от 20 на 9%, което ще изравни цените, докато премине кризата”.

Снимка: БГНЕС

„Ако ГЕРБ беше на власт нито едно от тези нещастие нямаше да се случат на Българите”, заяви Бойко Борисов.

“Ще ви докажем измамата”, обеща бившият премиер. По думите му партията е наела експерт от чужбина, който ще остане у нас 2 седмици.


Share Follow

Leave A Reply