„Докато Северна Македония не си изпълнява задълженията по Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество – тя няма място в ЕС. Това е личното ми мнение. Понеже ги вързаха за Албания, а аз съм в комисията за Албания – мога да кажа, че за последните две години Албания си е изпълнила абсолютно всичко. За разлика от Македония”. Това заяви пред Нова тв евродепутатът от ВМРО Андрей Слабаков.

снимка: БГНЕС

Самият той прави всичко възможно , за да се разделят двете държави при предприсъединителните преговори с Европейския съюз, става ясно от думите му.

„Това е абсолютно несправедливо, защото албанците са направили всичко. Признаха българското малцинство още преди две години”, подчерта той.

 

Андрей Слабаков е категоричен, че няма как да си подарим историята на Македония. „Ако те искат да си бъдат някаква отделна нация и държава – ако обичат – да си имат собствена история. Няма как да им дадем цар Самуил.

 

„Много ни натискат да се сближаваме. Други държави. Но смятам, че ние трябва да си имаме собствена политика. И тя трябва да е категорична, че ако те не изпълняват договора – те нямат място в ЕС. Едната от точките, които не изпълняват е, че не признават българското малцинство. Другото е техните много интересни учебници по история, в които пишат такива чудовищни неща за българите, че не е истина направо”, посочи евродепутатът.


Share Follow

Leave A Reply