Централната банка на Русия от днес възстанови възможността банките да продават валута в брой, предаде ТАСС.

Cetral Bank of Russia with flag

Както по-рано съобщи регулаторът, до 9 септември банките ще могат да продават на гражданите валутата, получена от касите на финансовите институции от 9 април.

Централната банка въведе временна процедура за валутни операции на 9 март, тя е валидна до 9 септември. Регулаторът обяви смекчаване на временната заповед на 8 април.

epa04531123 A plate of the Central Bank of the Russian Federation in Moscow, 16 December 2014. Russia’s Central bank raised refinancing rate up to 17 percent per a year (plus 650 basic points). EPA/MAXIM SHIPENKOV

 

В допълнение към възобновяването на възможността банките да продават валута в брой, гражданите, които са открили сметки или депозити в чуждестранна валута преди 9 март и които все още не са надхвърлили установения лимит за получаване на пари от своите сметки, имат право да получават пари в брой не само в долари, но и в евро от 11 април.

В същото време общият лимит за теглене на чуждестранна валута от сметките на гражданите остава $10 000 или равностойността им в евро.


Share Follow

Leave A Reply