“От парламентарната трибуна Петков нарече Меморандума за разбирателство писмо за намерение (с Gemcorp и IP3 Corporation – бел. ред). Всъщност това представляват офшорни компании, в които буквално е дадена цялата енергетика на България.” Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на ГЕРБ в централата на партията.

снимка: БГНЕС

По думите му, това ще стане със съфинансиране на търговски дейности за разширяване на производството на енергия, транзита, интерконекторите, включително и собственост, която е общинска. „Това са ядрена енергия, централно отопление, Маришкия басейн – на две офшорки. А защо са ми тези офшорки? Защото там си им крият парите. И много разследващи журналисти обичаха да търсят офшорки, но като намериха на Асен Василев, те станаха „добри“ офшорки“, коментира Борисов. Според бившият премиер става дума за „чудовищна далавера и огромна корупция за милиарди“ и това представлява заробване на България.

снимка: БГНЕС

„Готвят да вземат 1 млрд. от външните пазари – не разбирате ли, че тези хора ви ограбват? Социлогическите агенции започнаха да го разбират, ама до 2-3 месеца няма да има какво да се направи. Трябва сериозно затягане на коланите впоследствие. И Радев ще има водеща роля за национално съгласие да се измъкнем от катастрофата, в която сме. Ники Василев им каза – 9 млрд. за 9 дена къде отидоха? Това правителство са царе на това да разточителстват пари на фона на недоволно население заради инфлацията. Нямаме такъв аналог в историята“, завърши Борисов.


Share Follow

Leave A Reply