Нов спад в подкрепата сред хората бележи „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ ги изпреварва с повече от 3 процента, сочи изследване на „Тренд“, по поръчка на вестник „24 часа“. Проучването е проведено проведено в периода 6-13 април сред 1004 души. За втори пореден месец „Възраждане“ пък регистрира ръст.

Повече от 50% от българите смятат, че правителството няма да изкара пълен мандат, но 47% застават категорично зад това да няма предсрочни парламентарни избори.

Единствено сред симпатизантите на ГЕРБ и „Възраждане“ преобладава позицията, че са необходими предсрочни парламентарни избори. Това прави впечатление от разбивките по групи.

От „Тренд“ отчитат, че има лек спад на положителните оценки за работата на кабинета – от 29% през миналия месец до 27% през този, а отрицателните бележат също минимален ръст от 56 на сто през март до 58 през април.

Има спад сред подкрепящите  „Продължаваме промяната“ – от 22.9% сред заявилите, че ще гласуват през март, до 20.1% през април. ГЕРБ вече е първа политическа сила с 23.6% от гласуващите. ДПС и БСП задържат сходни нива в сравнение с предишния месец съответно с 11.1% и 10.5.

„Тренд“ отчитат за втори пореден месец ръст при „Възраждане“ с два пункта и в момента 9.3 на сто казват, че подкрепят формацията. „Демократична България“ задържа позиции на 7.1% от гласуващите, а „Има такъв народ“ този месец са с 6.9 на сто.

 


Share Follow

Leave A Reply