Премиерът и представители на упрвляващата коалиция ще тръгнат към Киев в сряда. Това заяви Кирил Петков пред БТВ. Има специална подготовка да пътуваме през нощта и да стигнем до украинската столица, каза още Кирил Петков.

снимка: БГНЕС

Петков е в Царево, където посрещна Възкресение Христово.

„В Киев очакваме да тръгнем в сряда, като там пътуванията са малко по-специални, уточни премиерът. Ще ходим до Полша и оттам не бих казал точно маршрута, но има специална подготовка да пътуваме през нощта и да стигнем до столицата“, обясни Кирил Петков.

Първо ще предадем каските и жилеткита, които сме обещали от Министерския съвет, каза Петков. И уточни – малка или голяма -това е помощ. По думите му коалицията трябва заедно да покаже подкрепа за УКрайна. Бидейки там, това е символика, смята Петков. И напомни, че неслучайно и другите лидери са отишли там.

„Едно е да се говори по Фейсбук, а друго е да се мине през военна територия, да се стигне до Киев и да се покаже на украинското правителство, че сме с тях“, каза премиерът.

Според Петков там ще бъде обсъдено и как е възможно нашият кораб от Черноморск да се върне обратно.

Целта на посещението в Украйна е не само да окажем подкрепа на хората там, но и коалицията да излезе с една обща позиция, коментира Кирил Петков.

 

 


Share Follow

Leave A Reply