ПП ще подкрепи да се предостави военно-техническа помощ за Украйна. Това обяви премиерът Кирил Петков на пресконференция.

снимка: БГНЕС

„ПП е политическа партия, която ще защитава изцяло българския интерес – независима, свободна и просперираща България. За съжаление, в близкото и по-далечно минало, Русия е третирала страната ни като пета колония. У нас има много политически и икономически кръгове, които пряко защитават нейните интереси”, допълни министър-председателят.

снимка: БГНЕС

„Това е едностранен акт, с който е нарушен договорът между „Булгаргаз” и „Газпром”. Ние направихме плащане, но въпреки това газът беше спрян. Това означава, че имаме една страна, която е некоректна. Това не ни учудва. Очаквахме тези проблеми и започнахме подготовката още през февруари. Незнайно защо диверсификацията на България се свързваше с т. нар. гръцка връзка. Без нея ще можем да доставяме около 20 млрд. куб. м. – предимно от Турция. Потреблението на страната ни е 3-3,5 млрд. куб. м. Така че да се казва, че нямаме алтернативи, е смешно. Проблем с физическите доставки на газ няма, проблем със съществуващите трасета няма”. Това каза вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.


Share Follow

Leave A Reply