Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще бъдат посрещнати с официална церемония в двореца „Сарсуела“ от крал Фелипе VI и кралица Летисия. В Мадрид държавният глава ще разговаря с премиера Педро Санчес, както и с председателката на долната камара на испанския парламент, Конгреса на депутатите, Меричел Батет.

снимка: пресцентър

След обед президентът ще открие испанско-български бизнес форум. В него ще участват представители на български компании от IT сектора, туризма, земеделието и строителството. Те ще представят възможностите за инвестиции у нас и ще обсъдят общи проекти със свои партньори от Испания.

В рамките на визитата си в Мадрид президентът ще разговаря с генералния секретар на Световната организация по туризъм, а тази вечер ще се срещне с представители на българската общност в страната. Очаква се в срещата да участват представители на над 50 български асоциации в Испания.

В петък Румен Радев ще посети Логистичния център за въоръжение и проучване близо до Мадрид и ще проведе демонстрационен полет на изтребител Eurofighter EF-20 Typhoon II на испанските Военновъздушни сили.

Държавният глава ще разгледа Оперативния център на Южното командване на НАТО. В края на визитата президентът ще посети централата на футболния клуб Реал Мадрид на стадион „Сантяго Бернабеу“ в испанската столица и ще се срещне с Флорентино Перес, президента на кралския футболен клуб.


Share Follow

Leave A Reply