Бившият служебен премиер Стефан Янев обяви във „Фейсбук“ учредяването на нова политическа партия „Български възход“, чието учредителното събрание на политическата формация е насрочено за 5 май в София.

Време е да се събудим. Време е, в качеството ни на активни граждани, да поемем отговорност за съдбата на собствената ни нация и държава. В тази връзка, аз и група мои съмишленици, решихме да поставим началото на нова политическа формация, която нарекохме „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД! Нашата кауза е за повече справедливост, за истинска демокрация, за суверенитет и национално достойнство! Нашата кауза е България! Можем да успеем само заедно.“ – пише Янев.

 

Според бившия служебен премиер икономиката ни не функционира пълноценно, доходите продължават да са унизително ниски, а високите нива на инфлация ги обезценяват още повече, социалната система е пред разпад, а здравеопазването остава недостъпно за много български граждани.

Той посочва още, че образователната ни система е неефективна и хаотична и неадекватна на изискванията на икономиката и бизнеса.

„Корупцията е пуснала дълбоки корени в политическата и икономическата система на страната. Корупционната среда подкопава политическата ни система, устоите на нашата демокрация, като я прави неработеща и неефективна“, пише още Янев.
Той посочва още, че България трябва да се справи и с демографската криза.

Share Follow

Leave A Reply