Правителството участва в корупционна схема, каза пред Нова тв депутът от ГЕРБ Тома Биков.

„След като доставките ни на газ спряха, но не и самият газ, значи сме енергийно зависима държава. ГЕРБ сме направили връзки с Гърция и Турция, в които освен да изнасяме и да внасяме газ. Турски поток може да достави газ за България“, заяви Биков.

По думите му има посредници, които ще оскъпят газа със 100 млн. на месец.

„Важният въпрос е, че заради това правителство в следващите месеци България ще плаща 100 млн. повече, отколкото плащаше предния месец. Правителството участва в корупционна схема“, убеден е Биков. И попита защо „Булгаргаз“ не са заявили резервирали газ от Гърция, а го е направила частна фирма.

снимка: “Булгаргаз“

„Това, което казват Радев и ГЕРБ, се вижда от всички. Включително от БСП и българските граждани. Нямам усещане за затопляне на отношенията между президента и ГЕРБ. Г-н Радев е в позиция да се разграничи от правителството, за да не обере негативите от действията им. Нямаме полза да ухажваме Радев. Правителството вкараха в такава ситуация страната, че не знам дали някой ще има желание да управлява след тях“, посочи той. И уточни,че  ГЕРБ е „за“ излизане от руската зависимост, но без посредници и не на по-висока цена.

„Василев излъга, Борисов не е чакал Путин 8 часа. След като му подари кученцето газът падна с 20%. Назначават корпоративни хора, които превземат държавните дружества“, коментира депутатът.

Според него има възможност правителството да вкарат 40 млрд. газ, просто трябва да направят предварителни заявки. „Защо не са го направили това януари-февруари тази година, попита Биков. Правителството иска да върнат посредниците при доставките на газ“, каза още Биков.


Share Follow

1 коментар

Leave A Reply