Петима мигранти са настанени в областната болница в Сливен след катастрофа край Нова Загора. Това заяви пред БТА д-р Хрисант Хрисантов, заместник-директор по медицинските дейности в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“- Сливен. Катастрофата е станала около 9:00 часа на 1 май, като пострадалите – общо девет души, са били докарани към 12:00 часа.

По непотвърдена информация има и загинал.

 

В болницата са приети петима от мигрантите. Двама от тях са в ортопедията – единият със счупен крак и луксация на лакътя, измръзнали пръсти на краката, а другият – със счупена раменна кост. В лицево-челюстната хирургия има пациент със счупена челюст, а в неврохирургията са настанени двама – единият с контузия на шийни прешлени, другият – със счупване на шиен прешлен, за когото има опасност за живота.

Мигрантите са между 18 и 20-годишни, представят се за сирийци и афганистанци.

На всички са били направени снимки, скенер, изследвания, посочи д-р Хрисантов. На някои от тях предстои операция, но не е ясно кой поема разноските за лечението.

Това е поредната катастрофа с мигранти в Сливенско, след като на 8 април на автомагистрала „Тракия“ в посока Нова Загора се обърна микробус с 52-ма мигранти. В болницата тогава бяха настанени седем души.

 


Share Follow

Leave A Reply