“Живеем под заплахи, които отдавна надскочиха родните политически караници от последните десетилетия, а в ситуация на заплаха липсва национална цел.” Това каза от парламентарната трибуна Драгомир Стойнев, който прочете декларация от името на ПГ на БСП за България в началото на новата сесия на Народното събрание.
“В Украйна е налице „конфликт, случващ се под носа ни и прекрояващ толкова стабилно изглеждащото статукво в Европа“ след Берлинската стена”, отбеляза той.


Защо в България „така настървено се караме да доставим ли оръжие или не“, вместо да търсим друга тема – мостове и пътища за излизане от конфликта, попита Стойнев. България е исторически и стратегически в сърцето на Черноморския регион и това ще бъде така и утре, подчерта той. „Целта ни не е раздор, а да предотвратим крайностите, на които сме свидетели.“ Според Стойнев „на парче правим политика, която логично ще ни доведе до резултати на парче“.

„От една страна е опозицията, от друга страна е коалицията. Опозиция и коалиция не са в диалог по националните теми. Много повече диалог трябва и в смата коалиция“, посочи Драгомир Стойнев. Опасно е и прекъсването на диалога в „триъгълника на властта“, допълни той. За БСП тема номер едно е какво ще свърши това Народно събрание и как ще продължи страната напред, каза в заключение Драгомир Стойнев.


Share Follow

Leave A Reply