„84% от българските избиратели не желаят да се предоставя военна помощ за Украйна. Какъв по-голям аргумент от това да слушаме собствения си народ? Ако ще се върви срещу народа, правителството да подаде оставка. Ние и сега изпращаме оръжия. Дали ще дадем оръжия, или ще ремонтираме такива – каква е разликата? Не сме изпратили и една стотинка за българите в Украйна, а продължаваме да финансираме войната на един фашистки режим”. Това каза лидерът на ПП „Възраждане” Костадин Костадинов във връзка с решението за оказване на военнотехническа помощ за Украйна пред Нова телевизия.

снимка: БГНЕС

„От вчера нямаме правителство, а хора, които получават инструкции от американското посолство и са секретарки на американската посланичка“, добави той. Костадинов е категоричен, че единствената роля, която България трябваше да заеме в този конфликт, е на посредник.

„Не трябва да разгаряме войната, заемайки страни. Можеше Петков, вместо да сервилничи пред Зеленски, да му се обади, както и на руските колеги, и да предложи среща. Историческият враг на Русия и Украйна – Турция, е посредник”, каза още той. По думите му украинският режим, в продължение на години, тероририза българите в Украйна.


Share Follow

Leave A Reply