„Продължаваме Промяната“ си отварят тила по много нецелесъобразен начин като критикуват Радев. Доверието се отдръпва от Петков и неговото правителство заради това. Пътищата на ПП и президента се разделят. Ако продължават така промяната, скоро ще свали доверието си от тях“. Това заяви политологът Слави Василев за „Офанзива“.

снимка: БГНЕС

Според него президентът няма да покаже юмрук. „Президентът е стожер на хората, които искат промяната да се реализира. А Стефан Янев се хвърля в битката и действа сам. Смята, че може да обедини българите около своето име. Докато не се появи друг политически субект, той има шансове. Българското политическо пространство търси нов герой“, посочи той. И уточни, че ще има предсрочни парламентарни избори, защото коалицията е под напрежение.

„Правителството спря целенасочено да работи с „Газпром“ не заради плащането с рубли, за да задоволи нечии други интереси“, подчерта Василев.

По думите му делението между „ляво“ и „дясно“ отдавна загуби своя смисъл. „Патриотичният сегмент е затрупан от желаещите да го завладеят. Янев освен да е служебния премиер, който е станал такъв благодарение на Радев, не виждам какво друго предимство има“, коментира политологът. И допълни, че политическият вакуум е издигнал „Продължаваме Промяната“, но президентът им е дал тласък.


Share Follow

Leave A Reply