„Абсолютно всички хора вече разбраха, че е в ход план за унищожаване на страната.“ Това каза Десислава Атанасова от трибуната на НС. „Ако преди една година вие – партиите на промяната, сеехте вашите ветрове, то днес всички български граждани жънат вашите бури”, заяви Атанасова. „Ние вярвахме, че след нас ще дойде управление, което ще надгражда, което ще води страната в посока към подобряване на живота на хората – на стандарта, на покупателната способност, ще довършат магистралите, ще се поддържа, започната от нас тенденция за устойчиво развитие на страната. За съжаление обаче се оказа, че сме предали управлението на страната в ръцете на абсолютно несъстоятелни хора”, заяви тя.

снимка: БГНЕС

Атанасова заяви, че от една година обществото живее в някакъв кошмар. „Наистина никой не знае – гражданин или представител на бизнеса утре какво ще му се случи. Не знае дали ще бъде излъган, измамен и ограбен. Искахте управление без ГЕРБ, получихте управление без ГЕРБ. Дали сте доволни от резултата, уважаеми представители на мнозинството. Доволни ли са вашите избиратели? Да ви кажа ли? Не са доволни. Никой вече не е доволен, а по-лошото е, че всички вече са уплашени. Абсолютно всички хора вече разбраха, че е в ход план за унищожаване на страната”, каза тя.

снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев взе думата и каза, че толкова много неистини, изречени по толкова систематичен начин, „от оплаквачки ГРЕБ не съм чувал от доста време насам”. И започна „директно по ред на неистините”, а в края заяви специално на Атанасова: Проверявайте си числата, преди да говорите. След него тя взе думата като започна така: „Уважаеми г-н министър-председател Василев. Защото вече Кирил Петков не е министър-председател. Очевидно за цялата зала и за българските граждани, истинският премиер е Асен Василев, който опровергава опозицията”, каза тя. Докато говореше председателстващият НС й изключи микрофона и й отнеме думата. Депутатите от ГЕРБ станаха и се стигна до напрежение, заради което бе дадена почивка.


Share Follow

Leave A Reply