Преговорите между превозвачите и министъра на транспорта продължават, дни преди серията протести в София, сред които е и недоволството на превозвачите. Това коментира на брифинг министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев в Русе. Той беше категоричен, че има мерки, с които правителството ще отговори на исканията на бранша и заяви, че срещите му с превозвачите не са спирали.

снимка: БГНЕС

„Министерството на финансите ще излезе следващата седмица със антиинфлационен пакет, който ще бъде обсъждан от заинтересованите страни. Той има за цел да стабилизира цените, така че да бъдат лесно прогнозируеми от страна на бизнеса и гражданите. Ще има мерки, нека да ги видят – според мен ще са доволни”, каза той.

Събев обяви още, че Министерството на регионалното развитие е планирало още през юни да започне ремонтът на „Дунав мост” при Русе. „Помолих сроковете да се препланират, защото по данни на румънската страна няма да са готови с пускането на ферибота през юни, но работят активно това да се случи”, посочи той.

снимка: БГНЕС

Събев заяви, че министерството по транспорта и съобщенията работи по подадени сигнали от „Боец:

„Във връзка с публикациите на „Юнион Ивкони” помолих да излезе днес съобщение от Министерството на транспорта и съобщенията, в което ще са описани сигналите на „Боец” и ще имаме информация, че работим по тях. Няма нищо случайно, ние работим по тези и други сигнали”.

По-късно от транспортното министерство съобщиха, че е в ход проверка, разпоредена от министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев, във връзка с разпространения сигнал от Сдружение „Боец“ за прикриване на нередности в дейността на „Юнион Ивкони“, съобщи Нова тв. „Изясняват се фактите и обстоятелствата около организацията и реализирането на проверки на автобусната компания, извършвани през годините от служители на ИА „Автомобилна администрация“, отбелязват от Министерството на транспорта и съобщенията.


Share Follow

Leave A Reply