Сръбският президент Александър Вучич заяви днес пред ТВ Първа, че е получил обещание от българския премиер Кирил Петков, да не създава проблеми за транзита на руски газ към Сърбия.

Сръбският премиер заяви също, че Сърбия ще се бори максимално да продължи своята политика да не въвежда санкции срещу Русия, подчертавайки, че щетите, които понася поради това са огромни, съобщи телевизия N1, цитирана от trud.bg. Той заяви, че Сърбия прави това заради уважението към себе си и към международното право и поради това, че се държи като самостоятелна и независима държава.

снимка: БГНЕС

Вучич посочи като един от примерите за последиците това, че в Сърбия не искат да пристигнат някои продуценти и артисти, тъй като не е въвела санкции, а това води до липсата на приходи. Една от последиците е и че Сърбия не може да излезе на капиталовия пазар.

На въпрос какво очаква от преговорите с Русия по отношение на газа, Вучич подчерта, че е важно да го има и че е получил обещание от българския премиер, че няма да създава проблеми за транзита на руски газ към Сърбия.


Share Follow

Leave A Reply