Президентът Румен Радев заминава на работно посещение в Германия. По време на визитата му ще бъдат обсъдени въпроси на европейската сигурност в контекста на войната в Украйна и диверсификацията на енергийните източници.

Централна гара Берлин

Тази вечер държавният глава ще се срещне с представители на българската общност в Берлин, а утре му предстоят срещи с президента Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера Олаф Шолц.

Една от основните теми в тридневната визита на президента Румен Радев в Берлин и Хамбург е задълбочаването на икономическите връзки между България и Германия.

В германската столица държавният глава ще обсъди диверсификацията на енергийните източници и укрепването на европейската сигурност в контекста на войната в Украйна.

Заедно с Радев пътува и бизнес делегация, чиито представители ще имат възможност да участват във форуми в Берлин и след това в Хамбург.

След като този следобед Радев се срещне с българската общност в Берлин, в края на визитата си във вторник ще разговаря и с българи, които живеят в Хамбург. По-рано Радев ще присъства и на бизнес форум в големия пристанищен град.


Share Follow

Leave A Reply