Руските активи на Renault Group стават държавна собственост. Това съобщи Министерство на промишлеността и търговията на Руската федерация, цитирано от trud.bg.

„Делът на Renault в Avtovaz е предаден в собственост на Русия в лицето на „Централния научно-изследователски автомобилен и автомобилен институт“ НАМИ“, се казва в съобщение на Министерство на промишлеността и търговията.

Кметът на Москва съобщи, че заводът на Renault, станал собственост на руската столица, ще произвежда автомобили с марката Москвич.

Акциите на Renault Russia са прехвърлени в Москва, а делът на Renault в Avtovaz – в НАМИ, според официалния телеграмен канал на руското Министерство на промишлеността и търговията.

„Подписаните споразумения предвиждат прехвърляне на акциите на Renault Russia на град Москва и на акциите на Avtovaz на държавата, представлявана от НАМИ, подчинена на руското Министерство на промишлеността и търговията. В резултат на трансакциите дяловете в активите ще бъдат разпределени, както следва: 100% от акциите на Renault Russia ще бъдат собственост на правителството на Москва. 67,69% от Avtovaz ще бъдат прехвърлени на Руската федерация, представлявана от NAMI. Останалите акции на Avtovaz ще бъдат запазени от Ростех“, се казва в изявлението.

В същото време Avtovaz ще продължи да произвежда цялата гама автомобили Лада в заводите.


Share Follow

Leave A Reply