Това, което очаквам, е поне средносочната програма за управление на правителството, така че и след юни да знаем какво ще се случи в България. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти, предаде БТА.

Йотова определи предложените вчера от „Продължаваме Промяната“, антиинфлационни мерки като първа и положителна стъпка, но посочи, че все още чакаме цялостната програма на правителството.

„Това, което все още ми липсва, е легитимността на тези решения, тъй като вчера един от лидерите в коалицията много сериозно реагира за това, че решенията се взимат от кръг от хора, но не и от цялата коалиция, каза вицепрезидентът и изрази надежда, че днес „тежката си дума“ ще каже Коалиционният съвет. Вчера имаха обещания към една част от българския бизнес, определен набор от мерки, които, надявам се, че ще дадат добри резултати, посочи вицепрезидентът.

снимка: БГНЕС

По думите й обаче все още част от протестиращите българи не са удовлетворени. Йотова каза също, че разчита, че срещата с превозвачите ще даде своя положителен резултат.

Илияна Йотова каза, че мерките са добри, когато и да бъде взето решение за тях.

„Съзнавам, че е трудно на правителството в момента в тази динамично сменяща се обстановка всеки ден. Можеше по-рано да бъдат взети, но по-добре късно, отколкото никога“, коментира Йотова.

Вицепрезидентът Илияна Йотова участва в откриването на международната конференция „Загубеното доверие в политическите партии в Европа“ в София. Форумът се организира от Института за социална интеграция в партньорство с European Network of Political Foundations (ENoP).


Share Follow

Leave A Reply