От ГЕРБ-СДС искат още утре да бъде разгледано внесеното в деловодството на парламента искане за оставка на заместник-председателя на парламента Мирослав Иванов от квотата на „Продължаваме Промяната“. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

снимка: БГНЕС

Той съобщи, че днес трите опозиционни партии в парламента са внесли искане за оставката на Иванов. По думите на Биков действието им е в резултат на скандала, който Иванов е предизвикал в петък, с отнемането на думата на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„В този смисъл настояваме за две неща – първото е това наше искане да се гледа още утре и до момента, в който вие не получите вот на доверие от страна на Народното събрание да не водите заседанията, защото това е логиката. Вие вече сте в процедура на искане на оставка – това е практически вот на недоверие към вас и до момента, в който не получите легитимност от страна на парламента, заседанията би трябвало да се водят от някой от останалите заместник-председатели на парламента и ви призовавам да се съобразите с това наше искане, за да спазим духа и закона“, каза Биков.


Share Follow

Leave A Reply