Министърът на регионалнато развитие Гроздан Караджов потвърди, че държавата не плаща на строителите на АМ „Хемус“, но им се начислява ДДС. Последното плащане е било реализирано на 20 декември м.г., но без негово знание, по процедури отпреди да стане министър, уточни Караджов:

„От тогава насам ние не сме плащали нито стотинка и това е поради факта, че в бюджета няма нито стотинка по специалната сметка за „Хемус“. Естествено обаче по издадени фактури възниква задължението да бъде платен ДДС. Това не е справедливо“.

снимка: БГНЕС

Думите му бяха оспорени от бившия зам.-министър на регионалното развитие в правителството на ГЕРБ Николай Нанков, който обвини вицепремиера Асен Василев за липсата на средства за разплащане:

„Не е вярно, което това той каза. Първо на първо – разплащат, разплащаха и то десетки милиони лева. И то разплащаха по онези „порочни“ ин хаус договори. На второ място, да попита своя колега супер вицепремиера Асен Василев защо няма пари в тази специална сметка. ГЕРБ остави в тази специална сметка над 1 милиард лева“.


Share Follow

Leave A Reply