С декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ-СДС започна заседанието на парламента. Тя беше във връзка с поставените метални решетки на парадния вход на Народното събрание. В декларацията се посочват няколко основни въпроса – Кой и защо постави решетки на парадния вход на НС? Кой и защо го нареди? Кой ще плати монтажа и демонтажа им и санкцията по административния акт, наложена на НС?

„Г-н председател, сигурно знаете, а и вчера многократно подчертахме, че за да говорим за парламентаризъм, отношение има не само буквата на закона, а духът му, атмосферата, възприятието и доверието. През вчерашния ден беше демонстрирано от Вас непременното зачитане на буквата на закона. И съгласно буквата на закона никой не може да „унищожава“ сграда – паметник на културата, като монтира някакви съоръжения, наподобяващи килийна конструкция. Затова и резонния въпрос е – кой закон спазихте, г-н председател, при допускането на тази гавра с паметник на културата от национално значение?!“, се посочва в декларацията.

снимка: БГНЕС

В програмата на парламента за днес са предвидени разисквания по питане на народни представители от „Възраждане“ към вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова относно състоянието на „Български пощи“ ЕАД. След това на въпроси на депутати в рамките на парламентарния контрол ще отговарят вицепремиерът Калина Константинова и министрите Георги Гьоков, Асена Сербезова, Иван Иванов, Борислав Сандов, Николай Събев, Даниел Лорер, Божидар Божанов, Александър Николов, Христо Проданов и Теодора Генчовска.


Share Follow

Leave A Reply