Кирил Петков обяви след посещението си в САЩ, че газа от американците ще е по-евтин от този на „Газпром“. По този повод депутатът от ИТН Станислав Балабанов отправи остри критики към премиера.

„Не може да обявяваш категорично и да си сигурен за цената на втечнения газ от САЩ и че той ще е по-евтин от този на „Газпром“, категоричен беше Балабанов. Според него, ако нещо не е написано и не е видяно черно на бяло „не може да се говори в национален ефир с такава сигурност“.

Ако нещо в Америка струва 2 лв и трябва да го прекараш през океана, за да дойде в България, след което да го преработиш, за да стигне до крайния потребител – логично е и цената да се промени, така че не трябва да се говори предварително. Много обнадеждаващо хвърлена беше тезата, че газът, който идва от Америка, със сигурност ще е по-евтин от този на „Газпром“. Няма финална експертиза по темата и не може така да се изхвърляме, категоричен беше депутатът на Слави Трифонов.

кирил петков и асен василев в нс

Според него и антикризисните мерки са били плод на бързане и кризисен ПР, защото не са били обсъдени предварително с партньорите в коалицията. По думите му не от Продължаваме промяната не се вслушват в техните предложения и „правят каквото си искат“.

По повод искането на премиера за свикване на КСНС при президента за РСМ, няма никакъв смисъл. Българскат апозиция е ясно и потвърдена на предходното заседание и в нея няма промяна оттогава.


Share Follow

Leave A Reply