„Енергийната ни система разполага с достатъчен ресурс, за да може да няма чувствително поскъпване на тока и парното”. Това заяви пред Нова тв министърът на енергетиката Александър Николов.

Снимка: БГНЕС

Относно това дали двамата със Слави Трифонов са коментирали дали ИТН ще напусне коалицията, Николов заяви следното:

„Не сме говорили. Ангажиментът, който съм поел, е да си върша работата максимално добре. От там нататък политическите решения се обсъждат на друго ниво”.

Той заяви, че, ако е необходимо може да подаде оставка във всеки един момент и коментира темата за газоподаването в България:

„Имаме техническа възможност да плащаме в рубли, но ако всички други детайли са по нормален начин и „Булгаргаз” не се подлага на риск. „Булгаргаз”има задължение – чисто търговско, да заявява съответните количества от договора. Благодаря на екипа на Българския  енергиен холдинг и на всяко едно дружество под шапката му. Всички управителни органи имат оперативна свобода да взимат решения. След проверка е установено, че от българска страна се спазват всички изисквания по договора с „Булгаргаз”. Това се прави с една цел – България да запази позицията си на лоялен и дългосрочен партньор“, поясни енергийният министър.


Share Follow

Leave A Reply