Преди дни една от най-обичаните от публиката български актриси, която с ярките си роли се превръща в име емблема на българския театър, беше удостоена с орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие за особено значими заслуги в областта на културата и изкуството. Отличията по традиция се връчват в навечерието на 24 май.

Носител е на множество награди, сред които „Аскеер“ за главна женска роля в „Свекърва“ от Антон Страшимиров, награда ИКАР за цялостно творчество – 2016 г., награда „Златното перо“ за изключителен принос към българската култура и изкуство.

В Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, знаменитата актриса отправи призив пред БНР, към всички българи.

“Това е най-любимият и хубав празник! Честито на всички!  Хора, обичайте се, обичайте България, защото тя е нещо необикновено! Трябва да я обожаваме!“, призовава актрисата.

“Пазарджишкият е най-любимият ми театър, от тези, в които съм попадала. Там трупата беше изключителна. Самият град ни обичаше много. В миналото театрите в по-малките градове трудно се пълнеха, не знам как е сега. Оскърбително е, когато си репетирал два месеца, да играеш пред салон с десет души“, коментира актрисата.

По думите й съвършено друго преживяване е „да имаш публика и да усещаш как диша с теб, как одобрява или не харесва героя ти.“

“Миналата година напуснах театъра, защото разбрах, че трябва да влязат млади хора, да му придадат дух. Не бях принудена да го правя, но реших и напуснах“, разказва още тя.

“В момента се снимат много филми и младите участват там. Да снимаш кино е много приятно и им дава някакъв допълнителен принос към финансите и към живота, защото заплатите не са големи“, посочва Зафирова.


Share Follow

Leave A Reply