Министърът на образованието Николай Денков благодари на всички учители и просветители в деня на Светите братя Св. Св. Кирил и Методий.

„Няма нищо по-силно от знанието и нищо по-вдъхновяващо от творчески дух“, каза академик Денков в официалното си обръщения за 24 май.

„Днес се прекланяме пред великото дело на светите братя Кирил и Методий, на които дължим не просто нашата азбука, а нашето национално самочувствие. Благодарение на тях се гордеем, че сме различни и неповторими, че сме спед първопроходниците на европейската зцивилизация. От нашите общи усилия днес зависи да запазим стратегическото място на България не само в културно-историческото наследство, но и в настоящето и бъдещето на Европа“, пиши в официалната страница на Министерството на образованието.

„През изминалите две години на тежки изпитания Вие, учителите и универститетските преподаватели, доказахте своята отдаденост към мисията на съвремени просветители, за което Ви дължим дълбок поклон.“, обръща се към учителите и преподавателите Николай Денков.


Share Follow

Leave A Reply