Задават се трудни години. Това коментира Тошко Йорданов от „Има такъв народ”, пред Нова тв.

По думите му не са верни изявленията как всичко може да се оправи с държавна намеса. Той обясни, че България не е богата държава, която да има достатъчно финансов ресурс за социални дейности.

„В момента държавата отделя огромно количество пари за социални дейности, но тези пари трябва да дойдат от някъде. Ако икономиката не върви, другият вариант за взимане на пари за подобни неща е заеми”, каза народният представител от ИТН, но подчерта, че влизането в подобна спирала не е най-доброто нещо, което може да направи едно правителство.  „Прави се възможното с тези мерки, те ще имат някакъв облекчаващ ефект, но да кажем, че хората ще се почувстват както преди две години, няма да е вярно”, допълни той.

Според Йорданов нулев ДДС на парното ще понижи цената на услугата, но няма да е достатъчна мярка. „Тежко ще е”, смята депутатът.

Относно това дали „Има такъв народ“ са спокойни след коалиционния съвет, че няма да има движение по въпроса за Северна Македония, той отговори, че „с този тип коалиционни партньори“ не може да бъдат спокойни. По думите му доверието е нарушено по ред причини – „от ПП си позволиха да правят неща и да водят разговори, които не трябваше да водят”, заяви Йорданов.

Macedonian and European Relations Concept Image – Flags of Macedonia and the European Union Fading Together

Според него позициите на външния министър Теодора Генчовска и тези на представители на премиера Кирил Петков по темата се различават и това прави впечатление на европейски дипломати, с които се водят разговори за РСМ.

„Търсеше се опит да се заобиколи коалиционното споразумение и да бъде започнат процесът за присъединяване на Северна Македония, без практически да има гаранция за изпълняване на договора, подписан между двете държави”, разкри депутатът.


Share Follow

Leave A Reply