На 30 и 31 май министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи заминава на работно посещение в Япония по покана на японският министър на външните работи Йошимаса Хаяши. Целта на посещението е засилване на двустранните отношения между Северна Македония и Япония, със специален акцент върху икономическото сътрудничество и бизнес отношенията, както и актуални международни проблеми и регионални теми, съобщават от МВнР в Северна Македония.

Освен срещата със своя колега, Османи ще бъде приет от престолонаследника на Япония принц Акишино. Македонският външен министър предстои да се срещне и с председателите на Камарата на представителите и Камарата на съветниците на парламента на Япония, с членовете на парламента и с министъра на Световното изложение Осака ЕКСПО 2025 Кенджи Вакамия.

снимка: БГНЕС

Османи ще представи предимствата от инвестирането в Северна Македония на изявени японски компании при участието си в бизнес форум с Японската външнотърговска организация, пише в съобщението.

От Токио Буяр Османи ще отпътува за Вашингтон, където ще ръководи правителствената делегация в рамките на Стратегическия диалог между Северна Македония и САЩ.


Share Follow

Leave A Reply