Множество удари, както и удар по главата – травма несъвместима с живота, са установени по тялото на намерената убита 47-годишна Алена Щерк. Това съобщиха на съвместен брифинг от Софийската районна прокуратура и СДВР.

виктор спига

Според криминалистити, вероятният мотив за извършеното по жесток начин убийство, е ревност, проверяват се и съвместните им бизнес дела.

На 26 май вечерта, Щерк е била при свои близки, а след полунощ се прибира в жилището си. Предполага се, че извършителят е бил в района по това време. Бившият приятел на жертвата Виктор Спига е задържан в Италия с европейска заповед за арест. Доказателствата сочат, че той е извършител на убийството. Това потвърди Иво Илиев, зам.-градски прокурор на София.

В процеса на разследването е установено, че тялото й е превозено с личния й автомобил до местността, в която е намерено.

„Там е имало следи от кръв, установено е, че този автомобил е управляван последно от бившия й приятел Виктор, след което е напуснал страната“, добави прокурор Илиев.

По думите му заподозреният е напуснал страната с автомобил под наем, пътувал е до Гърция и от там с ферибот е стигнал до Италия.

Разследващите убийството съобщиха, че колата се е движила от Перник до Радомир и обратно, но по посока на пътуване към Радомир има забавяне от точка до точка и това ги насочва към мястото, където е открит тялото. Според следователите убийството е извършено или в гаража или в автомобила на жертвата.

От СДВР признаха, че тялото на жената е намерено от нейните приятели, които също я издирваха.

От полицията и прокуратурата са категорични, че по делото на обвиняемия е назначен служебен защитник, а адвокатът на Виктор – Любен Казанлиев, само води бизнес делата му.

Първоначалното обвинение срещу бившият приятел на жертвата – Виктор Спига, е било за отвличане. Било е постановено обвиняемият да бъде задържан за 24 часа и му е било забранено да напуска страната. Спига, обаче е прекосил границата и затова е издадена европейска заповед за арест и изпратена до компетентните власти в Италия, съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

По думите на Петрова в момента се изготвя нова европейска заповед за арест с новото обвинение за умишлено убийство, а италианските власти са предупредени да я очакват. Ако обвиняемият се съгласи да бъде предаден на българските власти, той може да бъде върнат в България до три дни.

 


Share Follow

Leave A Reply