Вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова поднесе днес в Народното събрание своите извинения към украинските бежанци заради видеообръщението ѝ, в което обявява прекратяване на плана за преместване им от хотели по българското Черноморие във вътрешността на страната:

„Бих искала да поднеса своето извинение на онези български и украински граждани, които са се почувствали засегнати от думите ми. Това не е била моята цел“.

снимка: БГНЕС

Калина Константинова припомни всички извършени действия на властта по разселването на бежанците. Тя и изтъкна постигнатото само за последните две денонощия и информира:

„Около 500 човека са хората от уязвими групи и техните семейства, които са настанени в специализирани бази, които отговарят на условията. Тези с инвалидни колички в места, където има условия за това. За всеки един от тях е съобразено да бъдат настанени близо до града, в който са имали медицинско обслужване преди това, за да не прекъсват лечението си, така че за тези хора е организиран специализиран транспорт и те са оставени в бази близо до местата, където са били настанени преди това“.


Share Follow

Leave A Reply